MARC VILAPLANA TRAVERIA (Vic, 1977)

2014    Tècnic Superior Esportiu en Escalada
2011    Monitor iniciador d'escalada(ECAM)
2000    Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques
1999    Monitor d'activitats de lleure infantil i juvenil

Membre de la Asociación Española de Guías de Montaña (AEGM).

Tècnic Superior Esportiu registrat al Consell Català de l'Esport amb el número d'inscripció: REP 013385.
Registrat oficialment en les activitats de:
    Animadors o monitors esportius professionals, Escalada
    Entrenadors professionals de Grau Superior en Escalada

Ja des de petit he estat en contacte amb la natura i aquest ha estat sempre el meu medi. La tradició familiar em va portar a fer els primers passos en el món de l'excursionisme, descobrint magnífics indrets, aprenent a gaudir i respectar la muntanya. Vives encara en els meus records, hi són les ascensions per la Vall d'Ordesa i el Pirineu Català, abans d'arribar a l'adolescència.

Amb la majoria d'edat començo a fer els primers passos en el món de l'escalada. Dedico una colla d'anys a l'escalda clàssica amb el Montsec com a escola. Amb l'experiència vaig ampliant els horitzons i començo a descobrir parets: Ordesa, Puig Campana, Penyal d'Ifach, Los Mallos de Riglos.

L'any 2000 em graduo en Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques, les vacances que em dona la feina d'enginyer les dedico a l'escalada; començo llavors a explorar les gran possibilitats de França i les seves magnífiques parets: Verdon, Vercors, Jonte.

El què marcarà però un punt d'inflexió en la meva dedicació a l'escalada, és el viatge que vaig realitzar a Austràlia el 2002 i que durà un any. Llarg temps sense escalades que reafirma la meva passió per la vertical, i un cop a casa em dedico tant com puc a l'escalada. A partir de llavors comencen els viatges més llunyans en busca de parets, primer Suïssa, on descobreixo el meu terreny de joc preferit en les magnífiques parets calcàries de Wendenstöcke, Rätikon, Sanetsch. I així es van succeint nous destins: EEUU, Jordània, Marroc, Dolomites, Sardenya, Sicília, Còrsega...

Finalment decideixo titular-me com a Guia d'Escalada i posar a la vostra disposició tots aquests anys d'experiència en el món de l'escalada.

La meva formació va començar l'any 2011 esdevenint Monitor-Iniciador d'Escalada de l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM). Tot seguit faig la formació de Tècnic d'Esport en Escalada que acabo la tardor de 2012.

No content amb això continuo formant-me per tal d'aconseguir la més alta titulació en escalada vigent a l'estat Espanyol. La primavera de 2014 finalitzo la formació de Tècnic Superior d'Esport en Escalada.

VOLS SABER MÉS DE MI?

VISITA EL MEU BLOG PERSONAL

TOP